2019. már 09.

8 menő dolog, amivel feldobhatod a hétköznapokat

írta: KontentBroker
8 menő dolog, amivel feldobhatod a hétköznapokat

 

Manapság egy ötlettel járó kreativitást és a kivitelezést általában nehéz féken tartani, ha kellő kitartással párosul, így ha valaki azt álmodja meg, egy reggel, hogy már megint kihűlt a kávém, a fene essen bele, holnaptól erre kitalálok valamit, akkor erre már csak annyit mondunk, hogy Hajrá!. Mindig is érdekeltek olyan dolgok, amik kíváncsivá tesznek, szórakoztatóak vagy csak fogom a fejem, hogy te jó ég, hát erre (is) van kereslet. 

A minap beleszaladtam pár olyan okosságba, amik közül néhányat, még akár érdemes volna beszerezni is.

Figyelem: Spoiler alert következik!

 

1.) EMBER - a bögre, ami sosem akar kihűlni.

Ahhoz, hogy reggel emberi ábrázatot kölcsönözzünk a világ felé, miután kialudtuk magunkat, egy koffeinbomba kíséretében próbáljuk elérni. Külföldön nem tudom, hogy tudják-e, hogy nálunk az Ember szó mit takar, de bárhogy is legyen, ezzel a bögrével, tényleg embert faragnak belőlünk reggelente.

A történet nagyon egyszerű. Ember néven létrehoztak egy olyan bögrét, ami smart eszköz lévén, hőmérsékletet tud tartani vagy tudjuk szabályozni annak működését. Nem egy bonyolult móka, csak simán beállítjuk, hogy a kávé, tea vagy bármilyen egyéb innivalónkat, hány fokon szeretnénk magunkévá tenni és kész. Szerintem zseniális, mert az olykor kissé szétszórt, reggeli önépítésben a kávé, ha kihűl, az már nem olyan. Számokat tekintve, döntse el mindenki, hogy ~80 dollárt mikor szeretné letenni érte.

 

2.) Nokia Fit - smartring

Nem tudom ki hogy van vele, de lassan már a telefonunk az új köldökzsinór minden szinten. Okosóránk mellé a Nokia-nál úgy gondolták, hogy ez nem elég és "gyűrű" legyen inkább. A működése ugyanolyan, mint bármilyen másik telefonhoz köthető kütyü esetében, annyi különbséggel, hogy az ujjunkon hordjuk.

Alapvetően nekem még tetszik is ennek a koncepciónak a formavilága, függetlenül attól, hogy ez is egy plusz elektronikai cucc, amivel foglalkozni kell napi szinten. A kép egyértelműen tükrözi miről is van szó, beszerzési forrást egyelőre nem találtam. 

 

3.) Lézerbillentyűzet

A nevében benne van minden, nem is kell különösebb ódákat regélni róla, aki akarja, ITT meg ITT is meg tudja venni. 

 

4.) Somneo, hogy a reggel mindig napfelkeltével induljon.

Első hallásra, olvasatra, kissé mesterkélt megnevezést adtam ennek az ébresztőórának, de most őszintén, minek hívjunk egy olyan készüléket, ami úgy üzemel, hogy a beállított időpont előtt ( a leírás szerint 30 perccel ), napfelkeltét imitálva, először egy könnyed, meleg színű, fényfelhőt terít elénk. Akinek megér egy próbát, ITT be lehet szerezni épp 200 dollár alatti áron. 

 

5.) Mobilra lökhető, 360-as kamera

A történet itt is igen egyszerű, viszont annál sokkal menőbb. ITT meg is lehet rendelni, 59 dollár környékén ( durván 20 ezerből itthon is van), akit a fenti kép és az ITT található videó lázba hozott. 

 

6.) A látványpirítós 

Nos. Kinek van meg az égett pirítós szaga? Aztán megvan gondolom az a rész is, hogy valamivel elkezdi az ember kapargatni a szénné konvertálódott valamilyen pékszármazékot, kenyérfalatot, miközben próbálja fújkálva, nem túlságosan megégetve a kezét, némi vajjal, margarinnal megijeszteni az eredményt. Ha ezen az abszolút élénk emlékeket ébresztő életképen túl tudtunk jutni, egyesek kitalálták, hogy mi lenne, ha látnánk is, hogy áll a ropogtatni valónk. INNEN rendelve, 160 font leszurkolása után, be is illeszthetjük a konyhapult környékére.

 

7.) Távol, de mégis közel, avagy Te vagy a fény az életemben... 

Ezt például miért nem én találtam ki? Vannak néha kissé haszontalannak tűnő dolgok, amikért pénzt is adnak páran, s bár ez egy nagyon kis design-os lámpa, de döntse el mindenki magában, hogy megér-e pártízezer forintot egy szószerint hiányérzetet pótló "Friendship-lamp". Pontosan fogalmazva, távkapcsolatban élőknek ad lehetőséget ez az érintésre színt változtató látványtermék, amivel jelezni tudjuk a másik "lámpásnak", hogy gondolunk rá.

 

8.) Okosmérleg

Manapság két dolgot számolunk. A pénzt, meg a kalóriákat. Előbbire nem tudok különösebb bombaüzletet ajánlani, utóbbira viszont létezik egyfajta megoldás. A rendszer úgy működik, hogy megadjuk a mérni kívánt ennivaló kódját, majd ezek után, ráhelyezzük azt a mérlegre és a gép, tudni fogja, hogy miből mennyit "szabad" enni. Többféle forrásból lehet vásárolni, INNEN és smartscale kategóriában INNEN is lehet böngészni. 

 

Ha a fentiekről vannak tapasztalataid, ne sajnáld a kommentszekcióban megosztani.

 

Források: 1 2 3 4 5

Szólj hozzá

mobil kávé kütyü bögre kamera smart mérleg otthon 360 mobilkütyü teásbögre okosmérleg okoskütyü bögrekávé 360as kamera